„Bea apă de unde și calul bea. Calul nu va bea niciodată apă nepotabilă. Așează-ți capul unde pisica doarme cel mai bine.
Mănâncă fructe de unde poate fi descoperit și viermele. Alege ciupercile care atrag și musculițele. Plantează un copac unde vezi cârtița săpând.
Construiește o casă unde poți întâlni un șarpe. Sapă o fântână sau orice groapă care va servi drept sursă de apă pentru consum, acolo unde poți vedea păsările făcându-și cuiburi, în bătaia soarelui.
Mergi la somn și trezește-te odată cu găinile, astfel nu vei pierde nicio clipă a zilei și vei avea o perspectivă minunată asupra vieții. Mănâncă nenumărate legume și fructe crude, proaspete pentru a avea vigoare, energie, putere în corp și minte, dar și o inimă rezistentă, de leu.
Dacă îți arunci ochii mai des în văzduhul cerului și vezi claritatea lui, vei avea o minte mai liniștită și gânduri mai ordonate.
Preferă liniștea în locul vorbăriei: liniștea va coborî în adâncul sufletului, iar mintea ta va deveni calmă, liniștită și relaxată.”

Serafim de Sarov,
Călugăr și mistic rus
(1754-1833)
via Gabriel Țifrea

Sursa: https://www.facebook.com/cuiosifpecoclauri/photos/a.1655395518021000/2879253732301833/ (iul 2020)